Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni kapıları yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren veya kırıcı özel kapılardır.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının muayyen bir alev dayanımı süresine iye olması yahut yangın esnasında tütün intikalini engellemesi üzere standartlara şayan olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu hastalıklarıyla bağlanaklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik maddeleri uyarınca yapılan düzenlemelerin taçı gün, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Kapının estetik örgüsı ve dilek edilen aksesuarların kullanmaı fiyatı doğruca olarak etkilemektedir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas evgin pozisyon çabucak bapnın muhtemel olan en az bugün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin kenarı düzen, yangın kapıları ekseriyetle özel istila ve kapı menteşeleri üzere vesair yangın muhafaza özelliklerine yangın kapısı sahiptir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu hazırlamak karınin kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanların kolay bir itmesi ile içeriden hariçya akıllıca açılmaktadır.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğnöbetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page